Dömdas återanpassning till samhället.

Dömdas återanpassning till samhället.

 På föreningen sker en återanpassningsverksamhet som är riktad mot personer som är nyligen frigivna eller aktiva hos frivården. Verksamheten vänder sig mot personer mellan 21 och 29 år. Med en pedagogisk inriktning har verksamheten tagit fram en kvalitativ modell som tar stöd i mentorer för att handleda deltagare till olika möjligheter av praktik, arbetsmöjligheter och vägledning till vidareutbildning. Verksamhetens åtgärder sker mellan Mars och december där mellan januari och Mars efterföljande året följer upp deltagarnas återanpassning för möjligheten att följa upp hur deras liv ser ut efter verksamheten och undersöka vilka vidare behov som uppstår, och hur vi kan gå dem till mötes.

 

Kontaktperson är:

Abi Abdihakim

070 460 26 81

 

 

Projektet är finansierad av Kriminalvården.

 

 

 

 

 

 

Om verksamheten

 

  1. Verksamheten har funnits i två år. Tre mentorer med olika specialisering är anställda för att du ska kunna få bäst chans att nå din målsättning. Vi har också en anställd psykolog för den som vill prata av sig.
  2. Deltagande är helt annonymt. Möten med mentor kan ske vid samtliga timmar på dygnet, du bestämmer själv vad som funkar bäst.
  3. Vi har idag tillgång till praktikplatser, yrkesutbildningar, CV-skrivande, jobbsökande och experter inom olika yrkesområden för att göra din väg tillbaka till samhället anpassad till vad du vill göra i framtiden.

 

Dömdas återanpassning till samhället.

 Vägen till sysselsättning efter frigivning.

Är du mellan 21-29 år och letar efter ett sätt att komma igång med livet efter frigivning?

Att hitta anställning eller utbildning är svårt när man nyligen är frigiven. Arbetsplatser kan ställa svåra frågor om ens förflutna och hur man ansöker till en utbildning kan vara utmanande. Samtidigt behöver man se till att fixa en inkomst för att betala för mat och bostad.

Verksamheten tar in ett antal personer per år. Det ger oss möjlighet att arbeta speciellt mot dina önskningar.

Vad man vill göra efter frigivning är annorlunda för varje person. Verksamheten är därför anpassad för att din önskan om sysselsättning kan genomföras. Du får utforma hur du vill göra.