22.3 C
Malmo
fredag, juli 19, 2024
HomeAktuelltSomaliland förening fortsätter samarbetet med Interpeace

Somaliland förening fortsätter samarbetet med Interpeace

Somaliland förening i Malmö och Interpeace fortsätter sitt samarbete med projektet ”Vi är Sverige”. Projektets syfte är att hjälpa det svenska samhället för att främja till en mer inkluderande kultur i Sverige. Ett erkännande av att utanförskap och marginalisering påverkar många områden i Sverige på olika sätt. Därför kommer projektet att engagera ungdomarna i Rosengård att diskutera, ge förslag till samt att förstå hur lokala samhällen påverkas av frågor om utanförskap, och vad de ser som möjligheter till förändring. Utan att fokusera för mycket på de negativa frågor, kommer projektet ”Vi är Sverige” hjälpa till det svenska samhället att främja till en mer inkluderande kultur.
Projektet kommer också att försöka öka medvetenheten om behovet av ett mer integrerat samhälle genom att påverka beslutsfattarna att genomföra vissa förändring.

Steg 1. Första diskussionsgrupp träffade i november där man diskuterade många frågor om utanförskap, integration, skola mm.

Steg 2. Återkoppling av det första mötet samt fortsätta diskutera mer kring frågor om utanförskap och identitet. Ungdomarna var mycket engagerade i diskussionen och hade många bra förslag bl.a. att bygga tågstation i Rosengård så att Rosengård blir ett mötesplats för hela Malmöbor. Interpeace IMG_0080 IMG_0084

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments